tisdag 7 april 2015

TEACHMEET "FLIPPA KLASSRUMMET" 7 APRIL

Dessa appar tycker jag är bra att börja med om man vill "flippa klassrummet" eller där elever kan muntligt berätta och förklara genom att illustrera och prova sig fram.

Utförligare recensioner av dessa appar finner du på skolappar.nu klicka på länkarna för att komma vidare.

http://www.skolappar.nu/educreations/

http://www.skolappar.nu/explain-everything/

http://www.skolappar.nu/traffic/

Den appen som jag tycker är bäst för just "flippa klassrummet"  och har flera användningsområden är den kamera appen som redan finns på våra iPads. Använd den för att dokumentera eller visa närbilder på saker som man projicerar upp på whiteboarden så att alla kan följa med vid en genomgång.


Med dessa program kan du spela in rörelser och händelser samt ljud på på dator och skapa filmer och video-filer. Klicka på bilderna för att komma till respektive hemsida.


Se bara denna fina exempel av Sophie Bergdahl om hennes tankar kring "Digitalisering av skolan"Här får du lite mer inspiration av Daniel Barker om "Flipped Classroom" som han använder sig av i sin undervisning där han med enkla hjälpmedel och verktyg skapar goda undervisningssituationer för sig själv och för sina elever. Jag hade förmånen att gå på hans föreläsning på BETT 2014 och jag blev mycket inspirerad och uppmuntrad att börja "flippa" klassrummet. (Föreläsningen är ca 25 min lång med lite eftersnack)HELPDESK - VÅGA PROVA OCH TESTA DIG FRAM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar